Grillikatos

Grillikatos on nykyisin miltei välttämätön osa mökkeilyä ja yhä useammin myös omakotiasumista. Miksi ei olisi, koska se tarjoaa ainutlaatuiset puitteet yhdessäoloon ja rentoutumiseen perheen ja ystävien parissa. Hyvä grillikatos on tilava ja tunnelmallinen. Nimensä mukaisesti grillikatos on myös kaikkien kotikokkien suosikki ja paras paikka ruuan valmistukseen.

Hirsiladosta rakennettu grillikatos istuu suomalaiseen maisemaan luontevasti. Koska se on merkittävä yhteinen tila, se ansaitsee näkyvän ja keskeisen aseman pihapiirissä. Grillikatoksen sijoittamista harkittaessa on syytä huomioida myös grillikatoksesta avautuvat maisemat esimerkiksi järvelle tai niitylle.

Latorakenne sopii grillikatokseen erityisen hyvin, koska se on tuulettuva ja helppo pitää puhtaana. Tarvittaessa grillikatoksen kehikko voidaan toimittaa myös ns. raot kiinni, jolloin rakoja ei jää vaan seinärakenne on umpinainen. Umpinainen lados voidaan laudoittaa sisäpuolelta ja jatkaa näin grillikatoksen käyttöä myös kesäkauden ulkopuolella.

Grillikatoksen toimituspaketit

Grillikatoksen voi tilata kehikkona, rakenneosina tai valmiiksi pystytettynä. Kuten kaikkien rakennusten, myös grillikatoksen pitkän iän salaisuus on perustukset ja vettä pitävä katto. Runkopuut kelottuvat ajan myötä kauniin harmaiksi ja siirtyvät miespolvelta toiselle käyttökelpoisina.

Grillikatoksen kehikko on helppo pystyttää. Jos talossa on osaavia nikkareita, voi kehikosta rakentaa oman variaation ja varustaa sen haluamallaan tavalla.

Rakenneosina toimitettuna paketti sisältää kaikki tarpeelliset grillikatoksen osat lattiasta kattoon määrämittaan leikattuna. Rakenneosiin kuluu grilliarina, huuva ja hormi sekä grillikatosta kiertävät penkit. Grillikatokseen voi tilata myös ikkunan valitsemaansa seinään. Osista rakennettu grillikatos on toimiva ja turvallinen ratkaisu, joka ei edellytä ammattimiesten palkkaamista rakennusvaiheessa.

Jos grillikatoksen rakentamiseen ei ole aikaa tai harrastuneisuutta, vaivattomin tapa on tilata se avaimet käteen toimituksena tehtaalta. Kun paikka on katsottuna, valmistaja huolehtii grillikatoksen pystyttämisestä ja ympäristön siistimisestä käyttökuntoon saakka. Pystys tapahtuu nopeasti ja grillikatos voidaan ottaa välittömästi käyttöön.

Tutustu esimerkkikuviin ja tilaa oma grillikatos sinulle parhaiten sopivalla toimitustavalla.

Esimerkkikokoja:

2,3 x 2,7 m (6,2 m2)
2,7 x 3,0 m (8,1 m2)
3,0 x 3,5 m (10,5 m2)

Kysy tarjous sinulle sopivasta mallista ja toimitussisällöstä!