Venevaja

Venevaja kuluu perinteiseen suomalaiseen rantamaisemaan. Se on näkyvällä paikalla, joten sen on muodoltaan ja materiaaleiltaan istuttava maisemaan. Hirsistä ladottu venevaja täyttää maisemalliset vaatimukset ja lisäksi rakenteeltaan ihanteellinen kosteaan ilmanalaan.

Latomaisen venevajan rakenne on erittäin hyvin tuulettuva. Se pitää säilytettävät varusteet kuivina ja ehkäisee niiden homehtumista. Venevajassa voi myös kuivattaa kalastusverkkoja ja pyydyksiä. Venevajan perusmalliin mahtuu kaksi normaalikokoista soutuvenettä. Sen seinustat ja avoin yläpohja tarjoavat runsaasti säilytystilaa tarvikkeille.

Hirsistä ladotuilla venevajoilla on Suomessa pitkät perinteet. Jo esi-isämme suosivat näitä tuulettuvia ja kestäviä rakenteita paitsi rannassa, myös pihapiireissä ja viljelysmailla. Hirsikehikko ei tarvitse pintakäsittelyä vaan se harmaantuu kauniisti saavuttaen ja säätä kestävän ulkonäkönsä ajan myötä. Rakenteensa ansiosta venevaja voidaan myöhemmin helposti purkaa ja siirtää uuteen paikkaan.

Venevajan toimituspaketit

Venevajan voi tilata kehikkona, rakenneosina tai valmiiksi pystytettynä. Kuten kaikkien rakennusten, myös venevajan pitkän iän salaisuus on huolellisesti tehdyt perustukset ja vettä pitävä katto. Pitkät nurkat ja leveät räystäät ovat takuuvarmasti toimivia rakenteita. Rantavyöhykkeellä tulee huolehtia siihen, ettei venevajan hirsikehikko ei ole suorassa kosketuksessa veteen.

Rakenneosina toimitettuna paketti sisältää on kaikki tarpeelliset venevajan osat lattiasta kattoon määrämittaan leikattuna. Ratkaisu säästää aikaa ja tuo venevajan nopeasti käyttöön. Kehikko on helppo pystyttää ja venevajan voi varustaa itse haluamalleen tasolle.

Tilauksesta venevajan elementit voidaan toimittaa myös ns. raot kiinni, jolloin ladottaessa syntyy umpiseinäinen. Toimituspakettiin on saatavilla tällöin myös ikkuna. Venevajan lukittava ovi ja tukeva ramppi tekevät siitä varman ja käytännöllisen säilytystilan myös kesämökin tai maatilan pienkoneille.

Jos venevajan haluaa paikoilleen vaivattomasti on vaihtoehtona tehtaan avaimet käteen -toimitus. Kun paikka on katsottuna, valmistaja huolehtii venevajan pystyttämisestä ja ympäristön siistimisestä käyttökuntoon saakka. Pystytys tapahtuu nopeasti ja venevaja voidaan ottaa välittömästi käyttöön.

Tutustu esimerkkikuviin ja tilaa oma venevaja sinulle parhaiten sopivilla mitoilla ja toimitustavalla.

Esimerkkikokoja:

2,7 x 6,0 m (16,2 m2)

3,0 x 7,0 m (21,0 m2)

4,5 x 7,0 m (31,5 m2)

Kysy tarjous sinulle sopivasta mallista ja toimitussisällöstä!