Roskakatokset

Roskakatokset ovat pieni, mutta välttämätön rakenne, jota käytetään säännöllisesti ympäri vuoden. Sen tehtävä on kätkeä ympäristöön sopimattomat jäteastiat katseilta ja tarjota suoja niiden käyttäjille. Hyvä roskakatos on huomaamaton ja helposti saavutettavissa. Latorakenne sopii roskakatokseen erityisen hyvin, koska se on tuulettuva ja helppo pitää puhtaana.

Hirsikehäinen roskakatos istuu suomalaiseen maisemaan luontevasti. Se on mitoitus mahdollistaa useamman erillisen jäteastian samanaikaisen käyttämisen. Roskakatos kannattaa sijoittaa siten, että se on selkeästi pihapiirin ulkopuolella, mutta sekä käyttäjän että tyhjentäjän on helppo siellä asioida. Roskakatoksen perinteinen paikka on pihatien varressa, puun tai pensaiden katveessa.

Roskakatoksen toimituspaketit

Roskakatoksen voi tilata kehikkona, rakenneosina tai valmiiksi pystytettynä. Kuten kaikkien rakennusten, myös roskakatoksen pitkän iän salaisuus on perustukset ja vettä pitävä katto. Itse runko kestää pohjoista ilmastoa ja on vielä vuosikymmenten jälkeen siirrettävissä ja käyttökelpoinen uuteen tarkoitukseen.

Roskakatoksen kehikko on helppo pystyttää. Rakennetta voi soveltaa joustavasti erilaiseen käyttöön ja siihen voi yhdistää esimerkiksi työkalujen säilytystä ja hiekoitussepelin varastointia.

Valmiissa rakenneosissa on kaikki tarpeelliset roskakatoksen osat lattiasta kattoon määrämittaan leikattuna. Rakenneosiin kuluu myös vankkaa tekoa oleva ramppi, jonka asentoa säätämällä roskakatos istuu maastoon saumattomasti. Harjakatto ja salvosten pitkät nurkat istuttavat roskakatoksen juurevasti suomalaiseen rakennusperinteeseen.

Vaivattomin tapa hankkia taloon tyylikäs ja toimiva roskakatos on tilata se avaimet käteen toimituksena tehtaalta. Kun paikka on katsottuna, valmistaja huolehtii roskakatoksen pystyttämisestä ja ympäristön siistimisestä käyttökuntoon saakka.

Roskakatoksen kehikossa on ladoille ominaiset raot runkopuiden välissä. Tarvittaessa se voidaan toimittaa myös ns. raot kiinni, jolloin rakoja ei jää vaan seinärakenne on umpinainen. Roskakatoksen kehikko ei kaipaa pintakäsittelyä. Se kelottuu kauniin harmaaksi ja vähitellen uusi rakennus sulautuu osaksi pihapiirin maisemaa.

Tutustu kuviin ja tilaa oma roskakatos sinulle parhaiten sopivilla mitoilla ja toimitustavalla.

Esimerkkikoko:

2,2m x 1,2m (2,6 m2)

Kysy tarjous sinulle sopivasta mallista ja toimitussisällöstä!